Om Grønne hensikter

meg

Vil du leve et bærekraftig liv? Redde verden? Bli lykkelig? Da bør du nok flytte ut i skogen, leve i ett med naturen, bli munk i Tibet og megle fred i Syria. Ikke klar for det ennå? Ok, da kan du begynne å lese Grønne hensikter.

Grønne hensikter er mitt forsøk på å bli mer miljøvennlig. Jeg, Kristine, er en 29 år gammel sivilingeniør med alt for mange fritidsinteresser, en stor forkjælighet for Excel og en tro på jeg kan få til det meste. Lenge strakk mitt miljøengasjement seg til å være pescetarianer og vannkraftingeniør, men for et drøyt år siden innså jeg at det ikke var nok. Jeg måtte erkjenne at jeg levde et liv som ikke var bærekraftig, og som ikke var i samsvar med mine verdier.

Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe med det. I 2015 satte jeg meg som nyttårsforsett å innføre 180 miljøtiltak i livet mitt, og opprettet denne bloggen for å skrive om tiltakene og dokumentere prosessen.

Det er i utgangspunktet to ulike typer tiltak jeg fokuserer på. Den første typen er tiltak som har til hensikt å redusere klimagassutslipp, eller på en annen måte bidrar positivt til kampen mot klimaendringer.

Den andre typen tiltak ligger på en annen skala. Jeg har begynt å sette spørsmål ved «bruk og kast»-samfunnet, og mener at det helt feil at det skal gå med masse ressurser til å produsere ting som er laget for å kastes etter kort tid. Se filmen «Story of Stuff» så blir du kanskje overbevist du også?

Jeg vil gjerne høre fra deg! Send meg gjerne en mail på kristinelw@gmail.com, legg igjen en kommentar eller send en melding på Grønne hensikters Facebook-side.

2 kommentarer om “Om Grønne hensikter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s