Stem på miljøet!

Idag er det Stortingsvalg, og vi skal velge hvilken retning Norge skal ta mot framtida. Og det er én ting som er veldig mye viktigere enn alt annet: Vår sivilisasjons eksistens. Det er faktisk det som står på spill hvis vi ikke greier å få bremset klimaendringene.

Glem formueskatt, innvandring, bompenger og alkoholavgifter, det har overhode ingen betydning hvis halve jorda blir ubeboelig, og mesteparten av landbruksjorda ubrukelig. Så ta en kikk på disse figurene, og stem på et parti som har skjønt at vi ikke lenger kan ta opp mer olje fra havene våre:

GlobalTemp

Dette er hvordan det står til med den globale temperaturen.

 

funnet_vs_budsjett

Denne figuren viser hvor mye fossile brensler som vi allerede har funnet, sammenlignet med hvor mye vi faktisk kan ta opp (ca. 800 Gt mot 565 Gt). Allikevel har vi partier som ønsker å lete etter enda mer olje (Kilde: Carbon Tracker Initiative).

carbon budget

Denne figuren viser hvor lenge vi kan fortsette med utslipp i samme størrelse som vi har idag, og samtidig holde oss innenfor ulike klimascenarioer med en viss % sikkerhet. For å holde oss innenfor 1,5 grads oppvarming (noe som også er ganske krise) med 66% sikkerhet, kan vi kun forsette slik vi gjør idag i 4 år til (Kilde: IPCC). Det er altså på tide å gjøre noe NÅ!

Her kan du sjekke din stortingskandidat. Godt valg!

Reklamer
Stem på miljøet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s