74. Grill grønnsaker

#74 (1)

I går fikk vi endelig et glimt av sommer her i Oslo, så da passet det å ta fram grillen som har stått ubrukt siden begynnelsen av mai. Denne gangen er det ikke grillen som er i fokus, men hva som puttes oppå den. Det er nemlig på tide med miljøvennlig grillmat.

For all del, pølser og koteletter er ikke det aller verste å spise, sånn miljømessig. Jeg er egentlig ganske positiv til svinekjøtt, spesielt hvis grisen har en diett bestående av matrester, og pølser er god utnyttelse av dyrerester som folk ellers ikke ville ha spist. Det er allikevel liten tvil om at en mer miljøvennlige grillmat er grønnsaker.

Heldigvis er grill og grønnsaker er utmerket kombinasjon. De fleste grønnsaker blir bedre av å grilles, og det meste funker på grillen. Det er bare å pensle med litt olje og grille i vei! Jeg har gått for det tradisjonelle valget: grillspyd. Hvorfor endre på noe som fungerer? På mine grillspyd er det cherrytomater, squash, sjampinjong og paprika. Ikke optimalt, da tomater og sopp blir ferdig lenge før squash og paprika. Alt ble mye bedre da jeg gjorde om på spydene og puttet det som har omtrent samme steketid sammen. Serveres med dressing, krydder eller litt frisk sitronsaft!

74. Grill grønnsaker

En kommentar om “74. Grill grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s