69. Ta med egen kaffekopp

#69 (1)

Med kopp i veska er man alltid klar om kaffetørsten skulle melde seg! Kaffe-to-go uten søppel? Ja takk! Koppen på bildet er av bambus med lokk i silikon. Det er overraskende praktisk å alltid ha med seg kopp. Du vet aldri når du trenger et glass, en skål eller en oppbevaringsboks. Denne funker som alt!

Når det er sagt, så er en gjenbrukskopp til kaffe kun miljøvennlig hvis man faktisk bruker den. Det koster mer ressurser å produsere en kopp som varer enn en engangskopp, så det er nødvendig å bruke den endel ganger før det går i pluss. I lengden er det imidlertid vask av koppen som er den største miljøbelastningen. Her i Norge er vi dog heldige. Med ren energi og rent vann, gir koppevask en mye mindre miljøbelastning enn i mange andre steder i verden. Derfor er heller ikke studier av hvilken type kopp som er mest miljøvennlig (som den som det refereres til her) direkte overførbare. Under norske forhold vil gjenbrukskoppen score betydelig bedre.

69. Ta med egen kaffekopp

2 kommentarer om “69. Ta med egen kaffekopp

  1. Lurt! Har tenkt på og ta med egen kopp til jobb, men er redd den er for liten for maskinen som måler opp til stor «take-away» papir kopp, men kan jo alltids bare rydde opp om maskinen er litt for generøs 😀
    Takk for tips! Skal prøves 🙂 x

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s