Ukas ugress: Geitrams

20150503_165712

Geitramsen blir til en høy, rosalilla blomst litt ut på sommeren, men det er nå i mai den er mest interessant. Da ser den ut som på bildet over. Legg merke til å stilken går mot rødt; det er sånn man skiller geitramsen fra forvekslingsartene.

20150503_165728

De små skuddene på geitramsen er helt nydelige, og kan brukes omtrent som asparges. Prøv å sprøsteke dem i litt smør. Det er skikkelig godt! Og jeg snakker ikke «godt til å være ugress», men godt på generell basis. Ellers er det fint å koke dem i lettsaltet vann i 2 minutter (ikke mer!), og servere med litt smør eller hollandaisesaus som en forrett, eller bare som tilbehør til mat. Eller som kveldsmat. Det var det det ble her i huset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
Ukas ugress: Geitrams

4 kommentarer om “Ukas ugress: Geitrams

  1. Ahhh! Visste ikke at geitrams var spiselig til du nevnte det, så spennende 😀 Utrolig godt med interessant informasjon om hvordan benytte ressursene rett utenfor vinduet ens 😀 x

    Lik

  2. Marie sier:

    jeg prøvde dette til middag, kom over geitrams etter ramsløkhøstinga mi. Kjempegodt!

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s