49. Velg fisk fra bærekraftige bestander

#49

Etter å ha forsøkt å leve vegansk i mars, har jeg nå gått tilbake til min sedvanlige tilværelse som pescetarianer. Jeg spiser altså fisk. Men ikke lenger hvilken som helst fisk.

Det er nemlig stor forskjell på hvordan ulike fiskebestander blir forvaltet. I følge WWF, er hele 85% av fiskeartene på jorda truet av overfiske. De har derfor laget en sjømatguide som oppdateres hvert år, hvor den mest vanlige sjømaten er fordelt i kategorier etter hvor bærekraftig bestanden er. Fisk og sjømat i grønn kategori (=spis i vei) er som følger:

  • Blåskjell
  • Hyse/Kolje
  • Kamskjell
  • Kongekrabbe
  • Pollock (Alaska)
  • Reker (Barentshavet)
  • Sei
  • Sild
  • Stillehavsøsters
  • Taskekrabbe
  • Torsk/skrei (Barentshavet)
  • Tunfisk (Albacore)

Dette er lista jeg skal velge fisk fra nå av.

Hvis man glemmer lista, går det også an å se etter sjømat som er MSC-merket, skjønt det fortsatt ikke helt etablert på det norske markedet.

image_thumb

Advertisements
49. Velg fisk fra bærekraftige bestander

En kommentar om “49. Velg fisk fra bærekraftige bestander

  1. Marita sier:

    Awsome 🌳 veldig bra skrevet altså, fersk fisk er det beste man kan få i både smak og helsefremmende 😊💪

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s