47. Bruk stekepanne i støpejern og gryter uten belegg

_47 (1)

I studentkollektivet mitt hadde vi fire (billige) teflonstekepanner, den ene verre å steke i enn den andre. Felles for dem alle er at de var helt nydelige å lage mat i de første ukene («alle sammen, kom og se, jeg steker egg helt uten smør i panna!»), men det gikk raskt nedover derifra. Og sånn er det med stekepanner med belegg; de er ikke ment til å vare evig. Som oftest varer de en del kortere enn det man skulle ønske…

Stekepanner i støpejern, derimot! Da snakker vi ikke om uker eller måneder, men om generasjoner. Min stekepanne er riktignok bare to år gammel, men jeg har ikke planer om å kvitte meg med den med det første. Ikke bare fordi den holder seg godt, men også fordi den er nydelig å lage mat i, lett holde ren og fordi jeg slipper å få teflonbiter i maten min. Ellers er det fint å kunne bruke metallredskaper uten å bekymre seg for å ødelegge belegget.

Når det gjelder gryter og kjeler, så bruker jeg både rustfritt stål (med tjukk bunn) og støpejern, avhengig av hva slags mat som står på menyen. Det aller beste med en gryte i støpejern er i midlertid å lage eltefritt brød! Jeg er hekta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamer
47. Bruk stekepanne i støpejern og gryter uten belegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s