46. Bruk opp

_46

Min våropprydding har fått meg til å innse noe: Jeg har vanvittig mange ting. Og veldig mye av det er ting som jeg ikke husket at jeg hadde. Som seks flasker blank neglelakk og blyanter nok til et helt liv… Noen som kjenner seg igjen?

Jeg har det nemlig sånn at jeg gjerne går lei av ting før de er brukt opp, eller rett og slett glemmer hva jeg har, og dermed kjøper nye ting, det være seg hudkrem, vaskemidler, maling eller mat. Sånn fyller skapene mine seg opp, til jeg etter hvert tar et skikkelig ryddesjau og kaster halvparten. Det kan vel ikke sies å være optimal ressursbruk… Framover vil jeg derfor fokusert på å bruke opp det jeg har før jeg kjøper noe nytt. Jeg skal bli flinkere til å:

 1. Huske hva jeg har
 2. Huske hvor jeg har det
 3. Bruke opp før jeg kjøper nytt

Jeg tror det dels handler om tankesett og dels om system, og jeg jobber med å forbedre begge deler. Så slipper jeg forhåpentligvis situasjoner som i januar, da jeg lette leiligheten rundt etter hyssing (til stoffposene mine), uten suksess, og endte opp med å kjøpe en ny rull. I går fant jeg 3 ruller på forskjellige steder…

Ellers har jeg også planer om å bruke april på å tømme fryseren. Jeg er veldig spent på hva jeg har der!

Reklamer
46. Bruk opp

2 kommentarer om “46. Bruk opp

 1. Det er lett og glemme seg for! Hadde også litt vårrengjøring og ble kvitt masse papirer som jeg strengt tatt ikke har bruk for og kan resirkuleres istedenfor og ta opp masse plass på rommet mitt som ikke har så mye lagringsplass. Greit og ha litt oversikten, du er flink 😀 x

  PS God påske 🙂 x

  Liker

 2. Signe sier:

  Åå, fint tips! I dag såg eg gjennom tidlegare skrivebøker frå skulen. Ofte hender det at dei siste 20 arka er uskrivne – riv dei ut og ta vare på dei. Kan brukast til alt frå handlelister, opptenningspapir, impulsiv diktskriving eller eksamensøving. (Lukke til med eksamen alle studentar/elevar!)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s