38. Bytt ut sjampoflaska med en sjampobar

#35

Sjampo i fast form fungerer utmerket og er et mindre ressurskrevende alternativ til sjampo på flaske. Sjampobarene kommer nemlig uten emballasje, noe som gir mindre søppel (plast har et karbonfotavtrykk på ca. 3 kg CO₂-ekvivalenter per kg plast selv ved resirkulering). De er også kompakte og har lavt vanninnhold, noe som gjør transportutgiftene (også klimamessig) lavere. Dessuten inneholder de (som oftest) mindre tvilsomme ingredienser enn flytende sjampo. Et annet bonus er at de er superpraktiske på reise! Husk å legge dem på en såpekopp sånn de får tørke mellom hver gang de brukes. Da varer de lengre.

For tiden bruker jeg en sjampobar kjøpt på Lush, men jeg har også hatt suksess med å lage min egen. Denne lages som en ekstra mild såpe (kokossåpe med 15-20% overfetting er bra), slik at den ikke tørker ut håret. Ved bruk av såpe i håret er det lurt å skylle det med en svak eddikoppløsning etterpå (type 1 ss eddik i 1 liter vann) for å få riktig pH-verdi.

38. Bytt ut sjampoflaska med en sjampobar

3 kommentarer om “38. Bytt ut sjampoflaska med en sjampobar

  1. Olav sier:

    Dersom ein vil lage ein ‘sjampobar’ med utgangspunkt i oppskrifta på olivenoljesåpe, korleis blir det med «15–20 % oversetting»? Vil det seie 15–20 % auking i mengde olje?

    Liker

    1. Oppskriften er allerede overfettet (7%, tror jeg), men det er absolutt mulig å øke oljemengden for å få større overfetting. Olivensåpen er dog ganske mild i utgangspunktet, så den kan nok funke i originaloppskrift.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s