23. Ta med vannflaske

#23

I 2014 ble det solgt over 90 millioner liter med flaskevann i Norge, altså i snitt ca. 45 liter per nordmann. Dette til tross for at det ofte er det samme vannet som vi finner i springen, bare at det koster ca. 2000 ganger mer. Hørt uttrykket om å selge sand i Sahara? «The Story of Bottled Water» forteller om dette imponerende stykke markedsføring:

Jeg skulle gjerne sagt at jeg ikke bidro til de 90 millioner literne, men det stemmer ikke. Jeg kjøper flaskevann. Ikke fordi jeg tror det er bedre enn annet vann, eller fordi jeg har så voldsomt lyst på vann på flaske, men fordi jeg har glemt vannflaska mi hjemme, og er tørst. Når jeg skal til å dra hjemmefra virker det ofte som lettere å bare kjøpe en flaske vann på en tilfeldig kiosk enn å styre med å finne fram vannflaska og passe på at den blir med ut døra. Faktum er imidlertid at jeg bruker mer tid på å kjøpe den flasken med vann, enn jeg ville brukt på å fylle min egen flaske, i tillegg til at jeg bruker penger og belaster miljøet. Det er det slutt på nå. Jeg har en fin vannflaske, og det skal bli fast inventar i min veske.

Når det gjelder miljøsiden av saken, så har jeg gjort litt googling, og finner et klimagassutslipp på mellom 100 og 300 gram CO2-ekvivalenter per liter flaskevann, hvor den største delen av utslippet er knyttet til produksjon av plastflasken. Det vil si at en gjennomsnittsnordmann står for et klimagassutslipp på et sted mellom 5 og 15 kg CO2-ekvivalenter kun gjennom flaskevannkonsum.

23. Ta med vannflaske

2 kommentarer om “23. Ta med vannflaske

  1. Hah! Dette har mamma gjort siden før jeg var født, så for et år siden plutselig begynte jeg og gjøre det også. Det er så irriterende og plutselig bli kjempetørst og måtte inn på butikk for og kjøpe VANN – av alle ting, vi er jo så heldig og har massevis i springen 🙂 Så sparer vi penger og unødvendig emballasje 🙂 x

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s