20. Bruk oppladbare batterier

_20

Sist jeg brukte oppladbare batterier brukte jeg også kassettspiller. Nå er det på tide å ta dem fram igjen! Batteriene, altså. Kassettspilleren må nok innse at dens glanstid er forbi.

Jeg er ikke sikker på hvorfor vi sluttet med oppladbare batterier, men mistenker at det sammenfalt med at de begynte å selge innmari billige engangsbatterier på IKEA. Tenk så praktisk å bare kjøpe nye batterier heller enn å bruke tid på å lade! Men er det egentlig det? Med engangsbatterier må man stadig bruke tid på å kjøpe inn nye, og når de er oppbrukt kan de ikke bare gå i søpla. Nei, de skal i spesialavfallet, noe som betyr at de må ligge og slenge helt til noen får ånden over seg og tar dem med til en gjenbruksstasjon (hjemme hos meg vil det si «aldri»). Sånn sett sparer oppladbare batterier ikke bare penger, men gir en én mindre ting som «skulle vært gjort».

Det er dog miljøsiden som er viktigst på denne bloggen her, og oppladebare batterier er, i følge denne artikkelen, ca. 30 ganger mer miljøvennlige enn engangsbatterier (avhengig av hvilke parameter man ser på). Se det!

Jeg har dermed gått til anskaffelse av opplade batterier, og skal gradvis utfase engangsbatteriene.

Reklamer
20. Bruk oppladbare batterier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s