Kjøttfri mandag: Rødbete- og gulrotsalat

20150201_141916

Denne salaten er helt nydelig, både i farge og i smak, så det er nesten rart at jeg ikke spiser den hele tiden. Jeg synes den er perfekt som lunsj, men den kan også fungere som en smårett på en koldtbord, eller som tilbehør til annen mat. Jeg pleier å ta mengdene på skjønn, men har i denne anledningen forsøkt å måle opp mer nøyaktig.

Ingredienser
2 porsjoner

1 rødbete
2 gulrøtter
100 gram fetaost
En stor neve mandler
2 ss olivenolje
1 ss eddik eller sitronsaft
Ev. en neve hakket bladpersille

20150201_140105

Skrell rødbeter og gulrøtter og riv dem med et rivjern. Det skal være omtrent like store mengder av hver. Bland sammen. Grovhakk mandlene og smuldre osten og ha det oppi. Tilsett ev. hakkede urter og smak så til med olje og eddik.

Reklamer
Kjøttfri mandag: Rødbete- og gulrotsalat

2 kommentarer om “Kjøttfri mandag: Rødbete- og gulrotsalat

  1. Åh så godt 😀 Toppet med feta og mandler – det kan jo ikke gå galt 😀
    Er ikke så glad i rå rødbeter selv, men er de kokt, stekt eller «pickled» så kan jeg spise de på gaffel, hihi 🙂 God mandag! Her ble det jaggumeg veganske «fiskepinner» til middag, gøyt og prøve nye ting 😀 x

    Liker

  2. Hehe, ja, det er sant. Ost + nøtter er i grunnen oppskriften på en vellykket salat! Jeg synes rå rødbeter er helt nydelig, men det funker sikkert å bruke de man får på glass også.

    Hva lager du veganske fiskepinner av? Ble det bra?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s